Väck mig i tiden mellan hägg och syrén

Denna grönska, denna skira klorofyllfyllda grönska som omger oss just nu, alltså den är magisk. Det är sinnenas uppvaknande just nu. Tiden mellan hägg och syren är kanske en vecka och vill det sig med vädret så är det en tid av liv.

Skulle ha full förståelse om det stod skyltar på butikerna, stängt mellan hägg och syren. Det är nu det är tid för njutning, för snart vänder det sa min lutherska vän. Va, vänder det snart? Jag vägrar att vända någonting just nu. Hold it please. Lägg bort dina måsten och gå ut och var glad min vän.Njut av sommarnatten om du så måste sitta i en sovsäck när solen sänker sig. Dessa dofter och växtkrafter som naturen ger nu kan inte missas. Att gå till brevlådan utan jacka och barfota på morgonen är en sällsynthet. Barn som leker ute hela kvällarna, grannar som grillar, hurtiga som springer och en massiv skara människor som kvällspromenerar. Roséviner som ligger på kylning och myggor som vaknar blodtörstiga och ivriga. Allt är okej, ingenting kan klagas på.

Jag häpnar ofta över de tvära kasten som naturen bjuder oss på. Från iskyliga 3 graders nätter till ljumma vindstilla nätter. Det kan verkligen vara svårt att ta in. Men just hold it please. Släpp dina måsten och gå ut och var glad min vän.

I går tog många ungdomar studenten, en tid av lycka, allvar och vemod. Blir du lönsam lille vän, tänker jag alltid när studenterna ramlar ut från trappan till trumpeter, fanfarer och sång. Vad räknas till lönsam kan man undra? Betygen? Mänskliga egenskaper såsom generös, snäll eller omtänksam? Det bestämmer du själv, jag tror att om man har lärt sig att godhet är en viktig del av att vara människa så spelar inte betygen så stor roll.

Gå ut och var god min vän!

Nu kanske ni tänker, vad glad och käck hon verkar vara nu helt plötsligt.

Ja, jag är glad för vi är mellan hägg och syren och just nu lägger jag undan allt det andra. Jag tänker att livet handlar om stunder av olika upplevelser, ibland är det kallt och blåser och då får man kämpa lite mer. Stunder av lycka är inget konstant tillstånd, det är som små bollar som finns i luften och ibland en vanlig tisdag kan man bli träffad av en. Lycka är enkelt, det är stunder av kontakt med något som får dig att må bra. Och visst är det enkelt att känna så när moder jord skriker av lust.

Okej, jag har varit med om denna gröna tid andra år där glädjen varit frånvarande. Vi är människor och vi blir drabbade av olika tillstånd, ibland glädje och ibland sorg. Det är det som det kostar att vara människa. Den student som tror att livet ska vara enkelt har inte förstått den riktiga matematiken som stavas med ett T.

Att vara människa är inte särskilt enkelt men man kan göra så gott det går. Man kan njuta av det lilla och inte tro att lyckan är ett konstant tillstånd. Tillåta sig att vara sorgsen och sörja, vända blad och se framåt. Sorg är inte heller ett konstant tillstånd.

Nu är det den ljusaste tiden och våra nybakade stunder har firat i natt. Låt oss göra det här tillsammans, låt inte hägg och syren blomma ut utan dig, gå ut och var glad min vän!

____________
FacebookWhatsAppTwitter