När magkänslan får styra

Det var en gång två magkänslor som var ute och gick. De hade mötts mitt i livet just för att deras magkänslor tog dem till varandra. Just den här dagen när de var ute på sin promenad sa den ena magkänslan till den andra; Det känns lite konstigt att gå åt det här hållet, vad tycker du? Den andra magkänslan höll med, vi kanske ska gå åt andra hållet i stället, eller vad säger du? De vände och kände sig tacksamma och nöjda över valet.

Magkänslorna fortsatte sin vandring åt omvänt håll. Man ska alltid lita på sin magkänsla, det hade de lärt sig vid det här laget.

Förra sommaren hade magkänslorna bestämt sig för att åka på en resa. De hade bokat ett datum som kändes bra i deras magar. De kom till flygplatsen och skulle börja sin incheckning. Det var lång kö och semestrarna hade börjat, många rationella och andra magkänslor var i farten, just den blandningen kan bli lite orolig på en flygplats. Det kände den ena magkänslan i det här fallet. När de kom fram till incheckningen så visade det sig att magkänslornas bokningsreferens inte fanns. Resan var tydligen bokad dagen innan. Den ena magkänslan blev faktiskt ganska lättad eftersom det fanns en lite dålig känsla för att flyga just den här dagen.

Den andra magkänslan som är något mer rationell blev en aning upprörd och försökte ordna så att magkänslornas biljetter gick att flytta till dagens datum. Den starka magkänslan lyckades övertyga om att det var helt rätt att de bokade om hela turen till imorgon för det dubbla priset, annars hade något ruskigt skett, det var ju liksom hela magkänslans idé.

Magkänslorna var till slut nöjda över felbokningen och att de faktiskt fick en ny chans till livet. De åkte in till huvudstaden, tog in på ett fint hotell, fixade i ordning sig och tröstade sina magkänslor med ett glas av någonting. De hade en fantastik natt i huvudstaden. En bonusnatt som aldrig hade kommit till om inte magen hade haft känslor.

Nästa dag flög de iväg, tur nog hade åskan gått över som hade varit ett bekymmer dagen innan. De landade galant och på hotellet var det överbokat så de råkade bli uppgraderade till den flottaste sviten. Vilken tur att magkänslorna litade på sina känslor, de hade ju redan nu vunnit så mycket, fin luftfärd och en uppgradering på hotellet.

De hade planer på att åka norrut några dagar senare, de visste inte riktigt var eller hur.

De satt och diskuterade en kväll olika alternativ på en trevlig strandrestaurang som de hamnat på av en slump. En man vid bordet överhörde magkänslornas diskussion och började nyfiket prata med dem. Han hade en farbror som hade ett Bed & Breakfast några mil norr ut på en liten ö. Magkänslorna blev genast engagerade och kände lust över tanken att åka dit, för det är just lust som styr magkänslorna.

De hade fixat båtbiljetter och bokat rum innan nästa dag på det B&B som mannen vid bordet rekommenderat. De åkte till hamnen, parkerade bilen på en plats som kostade ganska mycket. På båten kände den ena magkänslan en aning tvekan över om det var rätt. Magkänslan valde att berätta för den andra magkänslan om sin känsla, konstigt nog så kände de lika. På en minut var de av båten, så lyckliga och tacksamma över att återigen vunnit livet…

Glada kom de tillbaka till bilen som de långtidsparkerat. Åkte iväg norrut utan att egentligen veta vart. Men de var nöjda och känslorna i magen var bra och de hade full tillit att de skulle komma fram till något som var bra.

Att vara en magkänsla är inte lätt eller särskilt billigt men ofta ganska kul. Jag får ont i magen om jag inte går på min magkänsla. Om inte annat så får man upplevelser man inte annars skulle få uppleva, det är ju bra. Reser man dessutom med en annan magkänsla… ja då kan det sluta hur som helst. Hej!

____________
FacebookWhatsAppTwitter